Populaţia îmbătrâneşte într-un ritm accelerat la nivel global, iar conform ONU, asta ar putea cauza probleme în comunităţile din jurul lumii. Una dintre cele mai mari provocări din viitor va fi modul în care vom avea grijă de bătrâni. Există deja companii care se concentrează pe crearea unor roboţi companioni, dar asta nu este suficient.

Alte companii vor să le dea celor în vârstă puterea necesară de a efectua sarcini casnice, literalmente.

Superflex este una dintre aceste companii, ce creează un concept de haine care conţin muşchi electrici. Această îmbrăcăminte va oferi susţinere trunchiului, coapselor şi picioarelor atunci când stai jos sau mergi. În plus, un astfel de costum nu va fi doar funcţional, ci şi estetic şi confortabil, datorită parteneriatului cu Yves Behar, ce deţine Fuseproject.

Această îmbrăcăminte va funcţiona ca un exoschelet subtil, ce va oferi purtătorilor susţinerea şi forţa necesară pentru a duce la bun sfârşit activităţi uzuale. Rich Mahoney, CEO-ul Superflex, accentuează o distincţie între un exoschelet şi proiectul dezvoltat de compania sa.

„Exoscheletul în sine este un cadru destul de mare, care are o serie de limitări în ceea ce priveşte designul”, arată acesta. „Scopul nostru este să lansăm un val de interes în ceea ce priveşte îmbrăcămintea cu muşchi electrici, aceştia fiind mult mai bine integraţi şi interacţionând mai îndeaproape cu purtătorul”, adaugă Mahoney.

Superflex şi Fuseproject îşi vor prezenta conceptul „Aurora Powered Suit” la London Design Museum, unde vor fi expuse mai multe proiecte ce încearcă să rezolve problema populaţiei îmbătrânite. Designul costumului este simplu, deşi tehnologia este complexă.

Superflex nu vede o astfel de tehnologie ca fiind una îndepărtată, sperând să lanseze primele astfel de produse până la jumătatea lui 2018.