Acum, iniţiativa este de a uşura şi mai mult lupta site-urilor împotriva hackerilor. Noua actualizare a funcţiei de navigare sigură şi-a extins raportul problemelor de securitate, astfel încât proprietarii de site-uri să aibă mai mult context şi explicaţii detaliate despre vulnerabilitatea găsită. Ar putea fi oricare dintre cele tipuri pe care le poate detecta, inclusiv malware, pagini înşelătoare sau descărcări dăunătoare.

În afară de raportul detaliat, funcţia de navigare sigură recomandă şi diverse măsuri pe care proprietarul site-ului le poate lua, inclusiv URL-uri pe care le pot folosi pentru a descoperi sursa problemei. Aceste noi funcţii ar putea fi o mână de ajutor serioasă în lupta împotriva hackerilor şi în rezolvarea potenţialelor breşe de securitate în timp util. Toate astea în timp ce îţi păstrează informaţiile sigure.

Anunţul echipei vine cu un îndemn de înregistrare: „Noi, cei de la Safe Browsing, recomandăm înregistrarea site-ului dumneavoastră în Search Console, chiar dacă nu are în acest moment nicio problemă de securitate. Trimitem notificări prin Search Console în aşa fel încât webmasterii să poată adresa problemele apărute cât de repede posibil”.

Navigarea sigură oferă, de asemenea, explicaţii detaliate în privinţa paşilor pentru curăţarea după o infectare, iar webmasterii primesc exemple din codul exact care a fost injectat pe site-ul lor. Pentru a beneficia de aceste servicii, webmasterii se pot înscrie în mod gratuit la Instrumente Google pentru webmasteri.