În ultimele săptămâni am fost asaltaţi cu rapoarte din fiecare colţ al mapamondului legate de terminale Galaxy Note 7 care, pur şi simplu, nu se mai opresc din explodat. Încercând să soluţioneze acea problemă, Samsung a anunţat un program de returnare în magazine a unităţilor cu probleme, pentru înlocuirea lor cu alte noi sau pentru primirea banilor înapoi. Din păcate, în timp ce companiile de zbor interziceau urcarea în avion cu telefoane Galaxy Note 7, nimeni nu se aştepta ca telefoane mai vechi din aceeaşi serie să facă probleme.

Acum câteva un Galaxy Note 2 care a început să scoată fum într-un avion. Pe lângă un şoc teribil pentru toţi pasagerii de pe cursa India-Singapore, incidentul nu a generat alte consecinţe dramatice deoarece stewarzii de la bord au pus imediat mâna pe extinctoare şi au stins aparatul.

Un alt incident cu potenţial dramatic s-a desfăşurat în urmă cu câteva zile pe un zbor Delta Airlines de la Detroit la Amsterdam. Din păcate, din cauza unei tablete Samsung Galaxy Tab care s-a umflat şi a început să scoată fum, avionul a fost nevoie să aterizeze la Manchester.

Un oficial al companiei Delta a afirmat că tableta s-a strecurat în scaun în timp ce acesta era în poziţia lăsat pe spate. La scurt timp după, tableta a început să scoată fum şi părea o chestiune de câteva minute până când întregul scaun să se aprindă.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar avionul a putut ateriza în condiţii de siguranţă la Manchester, unde, în aproximativ două ore, a fost înlocuit întregul scaun afectat de eveniment. Oficialii Samsung nu au confirmat în nici un context probleme de funcţionalitate şi baterii explozive ale altor terminale decât Galaxy Note 7.