Google a făcut eforturi semnificative în ultimii ani pentru a-şi îmbunătăţi browser-ul. În ultimul timp, această evoluţie s-a reflectat în autonomia sporită a gadgeturilor care îl rulează. Acum, însă, compania din Mountain View pare a se orienta asupra consumului redus de date. După cum scriu şi cei de la Verge, modul Data Saver din Chrome va putea în curând să ruleze fişierele MP4 folosind cu 67% mai puţine date.

De asemenea, în reţelele 2G şi cele asemănătoare, versiunea pentru Android va putea afişa versiuni speciale ale paginilor web, care vor reduce consumul de date cu până la 90%. Iar dacă nu beneficiezi de o conexiune la internet, un nou feature te-ar putea ajuta într-o mare măsură. Mai exact, vei putea descărca pagini web, alături de materiale video şi audio şi fotografii, pentru a le putea accesa ulterior, prin intermediul unui tab special pentru descărcări.

De asemenea, Google îi va ajuta pe oameni să descopere conţinut mai uşor, recomandând şi descărcând pagini care pot fi accesate mai târziu chiar şi în modul offline. La început, aceste recomandări vor include câteva dintre cele mai populare adrese, iar ulterior vor fi personalizate. Majoritatea feature-urilor descrise mai sus vor fi incluse în versiunea Chrome 54, însă unele ar putea ajunge la majoritatea utilizatorilor odată cu versiunea Chrome 55.

De curând, compania din Mountain View a lansat un update prin care le-a permis tuturor utilizatorilor să beneficieze de Google Cast inclus în Chrome. Din câte se pare, utilizatorii nu vor fi nevoiţi să efectueze vreo instalare sau să configureze vreun serviciu. În cazul în care site-ul pe care îl vizitează este integrat cu funcţia respectivă şi sunt conectaţi la o reţea similară cu un dispozitiv compatibil, aceştia vor putea vedea pictograma Cast. De asemenea, dacă un site nu este integrat, utilizatorii vor fi nevoiţi să acceseze meniul browser-ului şi să selecteze opţiunea Cast.