Foarte mulţi dintre utilizatorii de iPhone au făcut investiţii importante într-o pereche de căşti doar pentru a se frustra teribil că nu le pot folosi cu iPhone 7. Alternativa este folosirea adaptorului de la Lightning la mufa standard jack de 3,5mm. Dacă a fost însă făcut corect, un test al publicaţiei nemnţeşti Heise.de confirmă faptul că respectivul adaptor de 6 dolari cu siguranţă nu este destinat audiofililor.

Principiul testului a fost unul destul de simplu. S-au redat mai multe melodii în format compresat şi necompresat şi s-au măsurat specificaţiile semnalului audio de la ieşire dintr-un iPhone 6S, iPad Air şi iPhone 7. În cazul iPhone 7, s-a realizat măsurătoare folosind adaptorul mai sus menţionat. Concluzia a fost sintetizată în doar câteva cuvinte prin intermediul diferenţei de calitate măsurată în decibeli.

„Rezultatele sunt clare. Cu un iPhone 6S, plaja dinamică se înrăutăţeşte cu 4,5 dB(A)  pentru fişiere audio pe 24 de biţi. În cazul iPad Air, se înrăutăţeşte cu 3,8 dB(A). Semnalul audio este de asemenea mai slab calitativ în cazul fişierelor pe 16 biţi, chiar dacă diferenţa nu este atât de drastică: plaja dinamică scade cu 1,8 dB(A) şi 3,1 dB(A) pentru iPhone, respectiv iPad”. Valorile detaliate mai sus sunt raportate la iPhone 7 şi la calitatea de care acesta este capabil prin intermediul adaptorului pe care îl găsiţi în cutie.

Trecând însă peste aceste minusuri numerice, este foarte importat să reţineţi un lucru. Toate diferenţele descrise mai sus sunt aproape insesizabile de către majoritatea ascultătorilor. În plus, pe lângă faptul că o singură persoană dintr-o sută poate fi afectată negativ de aceste măsurători, aveţi nevoie de o pereche de căşti destul de scumpe şi un conţinut audio necompresat pentru a simţi diferenţa. Dacă în cea mai mare parte a timpului ascultaţi muzică de pe YouTube, Zonga, Deezer şi alte servicii de streaming, în nici un caz, nu veţi fi afectaţi de descoperirile nemţilor. Ar fi fost totuşi drăguţ să se audă mai bine iPhone 7.