YouTube este unul dintre cele mai populare site-uri din online, după Facebook, pe bună dreptate. Cantitatea de conţinut video este spectaculoasă, găsiţi orice tip de clipuri, iar de când s-au mai simplificat regulile vizavi de postări, s-ar putea să găsiţi şi mai multe lucruri interesante. Show-uri de stand-up comedy, concerte sau filme vechi sunt foarte multe, pe lângă vloguri şi podcasturi. Nu toate merită însă ascultate împreună cu partea video.

Din păcate, aplicaţia nativă de YouTube nu suportă redarea de clipuri video în fundal. Ca urmare, sunteţi nevoiţi să apelaţi la diferite trucuri, dacă nu cumva vreţi să vă abonaţi la serviciul YouTube Red, contra cost. Pe de altă parte, chiar şi dacă v-aţi dori să vă abonaţi la respectivul serviciu online de streaming premium, oricum nu este disponibil în ţara noastră.

Ca alternativă, cel mai bine ar fi să folosiţi Google Chrome sau Mozilla Firefox, în funcţie de care vă place mai mult. În bara de adresă din browser, intraţi pe YouTube ca şi cum aţi fi pe computer.

Eventual, autentificaţi-vă cu contul vostru de Google pentru a vă accesa istoricul şi canalele la care sunteţi abonaţi. Căutaţi un clip sau un playlist, iar în momentul în care a început redarea, faceţi un tap pe cele trei butoane din colţul din dreapta sus al browserului. Din acest meniu, opţiunea care vă interesează pe voi poartă numele de Request Desktop Site în Firefox şi doar Desktop pe Chrome.

Redarea clipului va continua, dar aspectul paginii web va fi similar cu cel de pe Desktop. Din acest moment, indiferent la ce vă uitaţi, puteţi închide ecranul telefonului fără nici un fel de consecinţe asupra procesului de redare.