Antoine Markarian, creatorul lui Kello, a decis să lucreze la un astfel de ceas inteligent după ce a înţeles de ce nu poate adormi în nicio seară de duminică. Deşi iniţial a crezut că asta se datorează stresului cauzat de începutul unei noi săptămâni de muncă, a realizat că, de fapt, dormitul până târziu sâmbătă şi duminică dimineaţa îl împiedică să adoarmă la timp.

Astfel de observaţii din viaţa de zi cu zi l-au convins pe Markarian să lanseze un proiect Kickstarter pentru Kello, un ceas cu alarmă ce are intenţia de a mai mult decât un instrument pasiv.

„Într-un final, am înţeles că un somn bun stă la baza unui stil de viaţă bun. Despre asta e Kello: îţi schimbă şi optimizează stilul de viaţă pentru ca tu să dormi mai bine”, afirmă Markarian.

Kello îşi încurajează utilizatorii să îşi stabilească un program de somn fix, cu aceleaşi ore de culcat şi de trezit, dar poate să îi şi trezească mai devreme, pentru productivitate maximă. Ceasul cu alarmă se foloseşte de o serie de elemente pentru a ajuta utilizatorii: nu poţi da „snooze” de prea multe ori la alarmă şi eşti încurajat să laşi telefonul deoparte înainte de culcare.

Kello foloseşte şi un sistem de lumină cu pulsaţii ce ajută utilizatorii să adoarmă mai repede, acesta replicând ritmul respiraţiei din timpul somnului.

De asemenea, ceasul poate fi integrat atât cu Android, cât şi cu iOS, ajutând utilizatorii să folosească servicii precum Spotify şi nu numai.

Ceasul cu alarmă Kello poate fi achiziţionat contra unei donaţii de 89 de dolari pe Kickstarter şi va fi livrat începând cu martie 2017.