De acum aveţi un pic mai multă flexibilitate în momentul în care planificaţi redactarea unui tweet. În urmă cu câteva săptămâni, cei de la Twitter au anunţat că elimină limita de 140 de caractere în momentul în care redactaţi un mesaj direct către un alt utilizator al reţelei sociale – DM. La scurt timp după, sistemul de mesaje directe din Twitter a luat o formă similară cu Facebook Messenger sau WhatsApp. Foarte mulţi au considerat că acel anunţ este doar un preambul pentru schimbările care vor afecta marea masă a utilizatorilor.

Platforma de micro-blogging trece printr-o schimbare majoră, iar detaliile acestei schimbări tocmai au fost detaliate printr-un comunicat oficial. În teorie, lungimea efectivă a unui tweet în format text va rămâne neschimbată – 140 de caractere. În practică, există foarte multe metode prin care puteţi depăşi acea valoare, cu condiţia să ataşaţi tweet-ului o varietate foarte mare de conţinut multimedia, link-uri, ID-urile altor utilizatori ai reţelei sociale şi nu numai.

Ideea este că deşi textul efectiv va fi în continuare limitat la 140 de caractere, există foarte multe elemente ce pot fi inserate într-un tweet dar nu se numără. Lista include fotografii, clipuri video, GIF-uri şi sondaje. Link-uri către tweet-uri citate, de asemenea, nu vor fi luate în calcul pentru limita de 140 de caractere. În definitiv, dacă sunteţi o persoană ce se rezumă în majoritatea cazurilor la a scrie pe Twitter, aproape exclusiv, în format text, nu ar trebui să vedeţi nici o schimbare.

În acelaşi timp, Twitter a iniţiat şi un experiment prin care răspunsurile adresate unei persoane la o întrebare publică vor fi limitate la 140 de caractere, dar nu se va număra ID-ul persoanei la care răspundeţi. Dacă răspundeţi mai multor persoane într-un tweet, doar ID-ul primei persoane va fi ignorat în raport cu limita de caractere. Aşteptaţi-vă să treacă câteva zile sau chiar şi câteva săptămâni până veţi vedea şi voi implementarea tuturor modificărilor detaliate mai sus.