Funcţia, denumită „In Apps”, este creată special pentru ca utilizatorii să găsească ce vor mai uşor în aplicaţiile lor.

De exemplu: în loc să te duci în aplicaţia YahooMail pentru a putea citi un email, poţi scrie subiectul emailului în căsuţa de căutare din „In Apps”, iar email-ul căutat îţi va apărea. Aceeaşi regulă se aplică şi la aplicaţia Facebook Messenger, de pildă, dacă ar fi să scrii numele unei persoane din lista ta.

Deşi noi căutăm ce vrem cu aplicaţia Google, „In Apps” ne permite să căutăm tot ce vrem din toate aplicaţiile telefonului nostru. Deci, cu „In Apps”, Google ne permite să facem o căutare universală în toate aplicaţiile instalate, realizând o punte de legătură între tot conţinutul din telefonul tău. Funcţia ar fi integrată în aplicaţia Google Search, dar LG V20 s-ar putea să vină chiar cu o aplicaţie dedicată pentru „In Apps”.

Aceasta nu este prima dată când vedem o companie care încearcă să ofere utilizatorilor acces rapid la informaţiile pe care le caută fără ca aceştia să fie nevoiţi să sară dintr-o aplicaţie în alta. Există programe create de companii terţe, precum Findo, care permit acelaşi lucru şi pe iPhone, dar în cazul acestora, numărul aplicaţiilor care funcţionează cu acest tip de căutare este limitat. Mai mult, este nevoie de configurarea mai multor parametri pentru fiecare aplicaţie în parte, deci ai parte de mai multe bătăi de cap.

Nu se ştie exact când funcţia va ajunge la toţi utilizatorii şi nici nu se cunosc cerinţele de sistem pentru ea, dar sperăm să o vedem cât mai curând.