„Acest plan este pentru siguranţa consumatorilor” informează Samsung într-un mesaj publicitar apărut în cele mai mari cotidiene din Coreea de Sud. Noul update se va face automat pentru utilizatorii sud-coreeni începând cu data de 20 septembrie, la o zi după ce Samsung ar urma să înlocuiască telefoanele Galaxy Note 7.

Un purtător de cuvânt de la Samsung a precizat că măsuri similare de siguranţă sunt avute în vedere şi pentru utilizatorii de peste hotare.

Decizia vine după ce Samsung Electronics a pierdut 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră în condiţiile în care la începutul acestei luni a anunţat că suspendă vânzarea telefoanelor Galaxy Note 7 şi de asemenea va înlocui dispozitivele vândute deja la nivel mondial, din cauza riscului de incendiu. Grupul sud-coreean a vândut 2,5 milioane unităţi Galaxy Note 7 pe zece pieţe din întreaga lume.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputaţia şi profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurenţă crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum şi din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, chipuri de memorie şi televizoare.