Datorită Google, diverse muzee şi alte instituţii culturale din întreaga lume îşi pot deschide acum arhivele pentru oricine nu are posibilitatea de a vedea în persoană exponatele.

Aplicaţia Art and Culture aduce laolaltă colecţii de fotografii, de realitate virtuală şi elemente de Street View din peste 1000 de muzee, oferind acces la opere de artă celebre sau la creaturi ce au populat planeta acum milioane de ani.

Google şi-a extins colecţia şi include mii de colecţii ale muzeelor naturii, oferind posibilitatea celor interesaţi de a merge sau înota alături de dinozauri, dar şi de a învăţa mai multe despre o astfel de perioadă a istoriei Pământului.
Google a creat un parteneriat alături de peste 50 de muzee de istorie naturală şi oferă acum acces la mai bine de 150 de poveşti interactive. De asemenea, puteţi accesa peste 300.000 de fotografii şi videoclipuri, dar puteţi lua parte şi la unul dintre cele peste 30 de tururi virtuale pregătite de Google.

La Muzeul de Istorie Naturală din Londra, spre exemplu, Rhomaleosaurus, un prădător cunoscut şi ca „T-Rex al oceanelor”, poate fi analizat la 360 de grade, aşa cum poate fi analizat şi Giraffatitan, dinozaurul berlinez cu o înălţime de 13 metri.


În cadrul tururilor virtuale puteţi afla mai multe şi despre istoria evoluţiei. Veţi fi plimbaţi prin spaţiu pentru a înţelege originile sistemului solar, dar veţi urmări şi apariţia şi decăderea lumilor preistorice.

„Zidul Biodiversităţii” de la Muzeul Natural de Istorie din Berlin, cu dimensiuni impresionante, de 12×4 metri, este gazda a peste 3000 de specii de animale, dar vine şi cu diverse explicaţii. Astfel, puteţi afla de ce zebrele au dungi, dar şi de ce păunii au pene atât de colorate, dar nu pot zbura.

Tot ce aveţi nevoie pentru a explora aceste noi colecţii este un PC, sau un smartphone ce rulează Android sau iOS. O experienţă completă, însă, este posibilă cu ajutorul Google Cardboard.