În teorie, există sute, dacă nu chiar mii de aplicaţii al căror scop unic implică aplicarea de diverse filtre pe fotografiile voastre digitale, înaintea postării lor pe diverse reţele sociale. În tot acest amalgam de opţiuni însă, Prisma a reuşit să reinventeze roata şi să atraga atenţia unui număr foarte mare de utilizatori. Aplicaţia rusească complet gratuită nu este doar foarte uşor de utilizat, dar şi include o reţetă nemaiîntâlnită. Practic, este construiă în jurul unor reţele neurale şi ferme de servere care sunt dedicate transformării imaginilor voastre.

Singurul lucru pe care îl puteţi reproşa Prisma şi aveţi toate motivele să faceţi acest lucru, ţine de viteza aplicării respectivelor filtre. Este adevărat că imaginile sunt urcate în mod criptat pe un server dintr-o ţară străină înainte să fie redescărcată şi afişată pe ecran. Conexiunea la internet a multora dintre noi nu este însă problema.

Partea bună este că dezvoltatorii Prisma au avut în vedere sfaturile utilizatorilor şi, prin cea mai nouă actualizare, în primul rând, au adresat problema vitezei. În principiu, nu este foarte evident ce anume s-a schimbat în spate sau dacă a fost vorba doar de îmbunătăţirea reţelei de servere, dar mai multe publicaţii online au confirmat deja că diferenţa de performanţă este una semnificativă. Cum era de aşteptat, timpul de procesare nu a devenit inexistent, dar cu siguranţă este semnificativ mai mic.