Se pare că iPhone 7 ar putea avea memorie RAM de 3GB, ceea ce înseamnă un remarcabil pas înainte de la iPhone 6s, care are 2GB. Până de curând, se credea că doar iPhone 7 Plus va primi acest upgrade, pentru că va implementa o cameră foto duală şi ar avea nevoie de o putere de procesare mai mare.

Apple a fost tot timpul puţin în urma alternativelor cu Android, în ceea ce priveşte memoria RAM. iPhone 4 şi 4s aveau o memorie de doar 512MB, iPhone 5 şi 5s 1GB, iar iPhone 6 şi 6s au 2GB. Desigur, performanţele ultimelor terminale nu au fost afectate de lipsa unui giga de memorie, pentru că iOS este optimizat ca la carte.

Totuşi, un giga în plus de memorie RAM ar putea oferi o sporire remarcabilă a performanţelor viitorului vârf de gamă. În plus, în eventualitatea în care Apple va implementa doar pe modelul mai mare de iPhone 7 această îmbunătăţire, probabil va stârni numeroase nemulţumiri printre potenţialii cumpărători.

Mai mult decât atât, cei de la Tech Radar sugerează că puterea de procesare mai mare ar putea fi legată de faptul că tehnologiile care implică realitate virtuală sunt din ce în ce mai captivante pentru utilizatori. Acum nu mult timp, am aflat că gigantul din Cupertino are o echipă „secretă” care lucrează la un set pentru realitate virtuală. Poate că iPhone 7 va primi memorie RAM extra şi pentru a face faţă noilor standarde şi pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor celor pasionaţi de realitate virtuală.