Termenii contractului nu au fost precizaţi, însă reprezentanţii SpaceX au declarat anterior că firma californiană, fondată şi condusă de Elon Musk, doreşte o reducere cu aproximativ 30% a costului lansării ţinând cont că prima treaptă a rachetei a mai fost folosită.

După cinci încercări eşuate de aterizare pe platformă marină, în aprilie SpaceX a reuşit aterizarea la punct fix a primei trepte a rachetei Falcon 9, care poate fi astfel reutilizată pentru alte lansări ulterioare, reducând astfel costurile uriaşe ale lansărilor în spaţiu. În decembrie anul trecut, SpaceX a reuşit aterizarea la punct fix pe sol a primei trepte a rachetei Falcon 9 însă aceasta nu a putut fi refolosită pentru lansări ulterioare.

Costul carburantului necesar rachetei se ridică la 300.000 de dolari, iar cel al lansării la 60 de milioane de dolari, a declarat miliardarul în aprilie, mai arată sursa citată.

„Credem că rachetele reutilizabile vor deschide o nouă eră a zborului în cosmos şi vor facilita accesul în spaţiu în ceea ce priveşte costurile şi gestionarea lansărilor”, a spus Martin Halliwell, responsabilul tehnic al SES, care a fost primul operator de satelit care a ales SpaceX în 2013.

Primii doi mari concurenţi ai SpaceX sunt americanii de la United Launch Alliance, un parteneriat Lockheed Martin şi Boeing, şi francezii de la Arianespace, lider mondial în lansarea sateliţilor comerciali, cu circa 50% din cota de piaţă.