Dintre cele 29 de unităţi de poliţie care au furnizat astfel de date, poliţia din comitatul Lancashire (nord-vestul Angliei) a semnalat 39 de incidente, cel mai mare număr.

În comitatul Surrey, poliţia a trebuit să aplaneze un conflict în care erau implicate 30 de persoane din cauza acestui joc.

Agenţi din nordul Ţării Galilor au descoperit un bărbat cu dificultăţi de învăţare care invitase copii la el acasă sub pretextul că avea "foarte mulţi" pokemoni.

Poliţia din Manchester şi cea din Londra au apreciat că această aplicaţie a fost utilizată de hoţi pentru a distrage atenţia victimelor înainte de a le fura telefonul mobil.

British Transport Police a înregistrat două cazuri în care mai mulţi minori au traversat calea ferată în timp ce vânau pokemoni.

S-au înregistrat şi episoade în care unii şoferi au fost opriţi pentru că vânau pokemoni în timp ce se aflau la volan.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a recomandat, într-o declaraţie pentru BBC, "evitarea localizărilor potenţial periculoase", din cauza cărora persoanele ar putea suferi leziuni sau ar putea fi victime ale unei infracţiuni. El a recomandat, printre altele, evitarea structurilor aflate în ruină, a locurilor în care se află acumulări de apă şi a zonelor lipsite de lumină.