Facebook se află într-o evoluţie permanentă. În orice moment, experimentează noi funcţii pe un public limitat sau promite implementarea de noi actualizări care s-ar putea sau nu să vă încânte. Dintre acestea, cele mai multe vizează News Feed-ul, atât tipul de conţinut care vă este servit, cât şi modul în care vă este afişat.

Având în vedere numărul foarte mare de persoane care postează clipuri pe Facebook filmate cu telefonul în poziţie verticală gigantul în socializare se simte nevoit să se adapteze. De când a suportat partajarea de conţinut video, Facebook a înfăţişat în News Feed clipurile pe verticală ca fiind sub forma unui pătrat, decupate. Este adevărat că în momentul în care iniţiaţi redarea, acestea se vedeau pe întregul ecran în formatul în care au fost imortalizate, dar această particularitate nu era foarte evidentă înainte să daţi click pe ele.

Din acest motiv, printr-un update ce urmează să fie implementat în următoarele săptămâni, clipuri pe verticală vor fi ilustrat în News Feed prin intermediul unor secvenţe cu un raport de aspect de 2:3, în loc de 1:1. „Ştim că oamenii se bucură când au parte de experienţe mai imersive pe Facebook, de aceea începem să afişăm o porţiune mai mare din clipurile video pe verticală în News Feed pe mobile”. Astfel a fost motivată noua funcţie de către un purtător de cuvânt al companiei pentru Marketing Land.

În urmă cu câţiva ani, poate am fi văzut un avertisment la filmare care vă atenţiona că ar fi bine să întoarceţi telefonul înainte să începeţi. Acum există însă prea multe aplicaţii care pun accent exact pe acest tip de conţinut pe verticală. Snapchat, Periscope sau Meerkat sunt doar câteva exemple.

Când vine vorba de mobile, până şi reclamele se pare că sunt vizionate până la capăt mai mult, dacă includ conţinut pe verticală.