Facebook testează o nouă funcţie pentru aplicaţia Messenger, gândită să permită contactarea altor persoane fără a fi necesară adăugarea acestora în lista de prieteni. Numit „Add Contact” butonul va permite trimitea solicitărilor pentru mesaje instant oricărei persoane, fără a o adăuga mai întâi în lista de prieteni pe Facebook.

Pe măsură ce numărul de utilizatori Facebook Messenger continuă să crească, asocierea serviciului de mesagerie cu reţeaua de socializare devine o problemă, multe din discuţiile purtate fiind cu totul ocazionale, între persoane care nu au motive să păstreze legătura şi prin intermediul reţelei Facebook. Astfel, simpla adăugare a contactelor Facebook Messenger, fără a crea şi noi prieteni în lista de Facebook, poate fi benefică.

Apărută ca o extensie adusă reţelei de socializare, reţeaua Facebook Messenger s-a transformat între timp într-unul din vele mai folosite servicii de mesagerie instant la nivel global, fapt ce poate fi o problemă atunci când persoanele care doresc să comunice nu se cunosc foarte bine.