„Deoarece pre-comenzile pentru Galaxy Note 7 au depăşit estimările noastre, data de lansare pe unele pieţe a fost ajustată”, a informat Samsung Electronics, fără a oferi alte detalii cu privire la pieţele afectate. Grupul sud-coreean a adăugat că încearcă să majoreze producţia la facilităţile unde este produs modelul Galaxy Note 7 în ideea de a face faţă cererii „cât mai rapid posibil”.

Anul trecut, problemele cu producţia ecranelor curbate pentru telefonul Galaxy S6 Edge au făcut ca vânzările iniţiale să nu se ridice la înălţimea aşteptărilor, iar unii investitori se tem ca nu cumva cel mai mare producător mondial de smartphone să repete scenariul dacă nu va face faţă rapid cererii pentru Galaxy Note 7.

C.W. Chung, analist la Nomura, estimează că Samsung ar putea vinde până la 15 milioane de telefoane Galaxy Note 7 în acest an, comparativ cu nouă milioane de unităţi Galaxy Note 5 vândute anul trecut. Potrivit acestui analist, cererea peste aşteptări nu este un risc major în condiţiile în care Samsung produce singur o serie de componente cheie ale Galaxy Note 7 precum display-uri şi chip-uri.

Noul telefon Galaxy Note 7 este deja comercializat în SUA şi Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preţ de 988.900 woni (882 de dolari).

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, speră că aprecierile bune pe care le-a primit Galaxy Note 7 îi vor permite să menţină dinamica vânzărilor şi a veniturilor în al doilea trimestru al acestui an. La rândul lor, unii analişti şi-au îmbunătăţit estimările de profit pentru Samsung datorită aprecierilor pozitive pe care le-a primit Galaxy Note 7.