Atunci când a lansat serviciul Live, Facebook a încheiat parteneriate cu numeroase publicaţii pentru a garanta succesul platformei. Mai exact, acestea urmau să primească sume consistente de bani pentru a crea conţinut special pentru Facebook Live. Însă era clar de la început că asta nu era decât o soluţie temporară. Acum, reţeaua socială a prezentat planul prin care are de gând să monetizeze platforma.

După cum probabil vă aşteptaţi, este vorba despre scurte materiale promoţionale, care vor fi introduse pe parcursul videoclipurilor Live. În prezent, doar un număr mic de publicaţii au posibilitatea de a include reclame, iar Facebook a impus o serie de reguli interesante, după cum scrie site-ul DigitalTrends. Astfel, reţeaua socială nu permite plasarea reclamelor la început, pentru a nu îndepărta utilizatorii. Oficialii companiei sunt de părere că utilizatorii ar trece peste un videoclip dacă ar avea de-a face cu reclame înainte de debutul acestuia.

Astfel, reclamele pot fi inserate la cel puţin cinci minute după debutul videoclipului, iar durata lor nu trebuie să depăşească 15 secunde. Acestea vor fi selecţionate din campaniile care sunt deja active pe platformă.

Facebook Live a fost introdus la finalul anului trecut, în luna decembrie, şi a fost, iniţial, disponibil doar unui grup select de persoane. Până la sfârşitul anului, însă, utilizatorii din 60 de ţări au primit acces, iar prin introducere ulterioară a Live Map, reţeaua socială ne-a arătat încă o dată cât de importante sunt materialele video pentru viitorul său.

Însă compania nu s-a oprit aici, iar de curând, a introdus şi posibilitatea de a comenta prin intermediul unui video. În primul trimestru fiscal al acestui an, în creştere cu 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, compania condusă de Mark Zuckerberg a generat 5,4 miliarde de dolari. În 2015, valoarea încasărilor din primele trei luni era de 3,3 miliarde.