Piaţa tabletelor scade considerabil de la un an la altul, interesul consumatorilor diminuându-se treptat din cauza smartphone-urile mai mari şi a laptopurilor ultrasubţiri cu ecrane tactile.

Cu toate astea, nu înseamnă că piaţa tabletelor sau cererea pentru aceste dispozitive vor dispărea complet, iar Apple vrea să se asigure că prinde cât mai mult din acea piaţă.

Cele mai noi informaţii despre iPad-uri vin de la analistul Ming-Chi Kuo şi descriu cum ar putea arăta viitoarele dispozitive portabile de la Apple.
Astfel, în 2017, compania ar putea lansa o versiune de 10,7 inch de iPad Pro, destinată instituţiilor de învăţământ şi mediului business. Tableta ar beneficia de stylus, probabil şi de tastatură, la fel ca versiunea mare, de 12,9 inch.

Pe lângă aceasta, compania ar mai putea prezenta şi un nou iPad Pro de 12,9 inch, dar şi un iPad „low-cost” de 9,7 inch, susţine analistul.
Merită atrasă atenţia asupra faptului că Kuo nu spune nimic despre un iPad mini, adică o tabletă cu display de 7,9 inch, aşa că sunt şanse să nu vedem şi un astfel de model.

Şi, dacă veştile legate de 2017 nu v-au entuziasmat, este posibil că cele de legate de anul 2018 să vă atragă atenţia, Potrivit aceleaşi surse, Apple ar pregăti un „model revoluţionar” cu un display AMOLED flexibil, care ar creşte vânzările pentru Apple. Nu vorbim despre o tabletă care se poate îndoi ci, cel mai probabil, despre una cu ecran curbat pe margini, în stilul Samsung Galaxy S7 edge.

Rămâne de văzut câte dintre aceste zvonuri se vor adeveri, iar până atunci aşteptăm cu interes lansarea iPhone 7.