Proiectul celor de la Google este publicat pe GitHub şi este însoţit de o mini-descriere cel puţin interesantă: Pink + Purple = Fuchsia (un nou sistem de operare). Ceea ce face lucrurile şi mai interesante e că nu are la bază Linux, iar kernelul (miezul) sistemului de operare foloseşte proiectul LittleKernel şi se numeşte Magenta. Magenta e dezvoltat astfel încât să poată fi folosit pe dispozitive de orice dimensiune şi capacitate, de la dispozitive mici, până la smartphone-uri şi PC-uri.

Din acelaşi proiect fac parte şi Flutter şi Dart. Dart este principalul limbaj de programare utilizat, iar Flutter este responsabil de interfaţa grafică, iar capabilităţile sale sugerează faptul că ar putea folosi Material Design, principiile grafice trasate de Google pentru aplicaţiile Android şi Chrome OS. De asemenea, din restul informaţiilor disponibile pe pagina GitHub, reiese că Fuchsia oferă suport pentru procesoarele ARM de 32 şi 64 de biţi, precum şi procesoarele pe 64 de biţi pentru PC-uri.

Există posibilitatea ca acesta să fie încă un proiect Google cu potenţial imens, dar care nu va depăşi acest stadiu. O altă posibilitate ar fi ca Fuchsia să reprezinte o alternativă pentru dispozitivele IoT, acolo unde kernelul Linux folosit pentru Android şi Chrome OS nu este cea mai bună soluţie.

Totuşi, ar fi foarte interesant să avem de-a face cu un sistem de operare universal, scalabil, care să ruleze pe toate tipurile de dispozitive, dar rămâne de văzut ce planuri are Google.