Anunţat cu surle şi trâmbiţe în urmă cu câteva săptămâni, Galaxy Note 7 este un smartphone foarte bun, din multe puncte de vedere. Dacă ar fi să-i găsim nişte minusuri însă, acestea ar avea legătură designul foarte similar cu Galaxy S7 şi cu faptul că nu rulează cea mai recentă versiune de Android. Fragmentarea platformei Google este o problemă care nu se va vindeca probabil niciodat, dar mulţi internauţi au avut ceva de comentat în legătură cu faptul că sud coreeni au lansat noul Note cu Android 6.

Este adevărat că Google nu a lansat încă versiunea finală a noului Android 7.0 Nougat, dar ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni până la finalizarea procesului. În plus, există deja suficiente confirmări cum că LG ar trebui să lanseze LG V20 cu Android Nougat înainte ca Google să anunţe noile terminale Nexus cu acelaşi SO.

Încercând un pic să calmeze spiritele şi internauţii dezamăgiţi, preşedinteleSamsung Mobile – Koh Dong-jin s-a simţit obligat să facă o declaraţie pe marginea subiectului pentru GSM Arena. Conform spuselor sale, nu ar trebui să dureze mai mult de două-trei luni până când Note 7 ar trebui să treacă la Android 7.0 Nougat, deşi s-a ferit să facă pronosticuri clare. „Este foarte important pentru noi să oferim informaţii de actualitate prin intermediul noului SO, mai crucial este însă să realizăm o platformă stabilă şi fără probleme pentru utilizatorii noştri. Din acest motiv, plănuim să facem suficient de multe teste în beta înaintea lansării oricăror actualizării de sistem de operare”.

Cu alte cuvinte, nu este cazul să vă ţineţi respiraţia până când veţi vedea noul sistem de operare pe exclusivistul Galaxy Note 7. În cel mai optimist caz, ar trebui să-l aveţi în octombrie, dar nu este deloc exclus ca lansarea să se producă în decembrie.