NASA a contactat şase companii americane private, tocmai pentru a construi aceste habitate. Toate au devenit partenere NASA în programul Next Space Technologies for Exploration Partnerships (NextSTEP-2). Lansată în 2015, prima parte a programului NextSTEP a adus laolaltă oameni de ştiinţă şi companii private, cu scopul de a dezvolta următoarea generaţie de tehnologii destinate explorării spaţiului. De asemenea, planul a fost să găsească parteneri care pot extinde înţelegerea propulsiei şi construcţiei de sateliţi mici.

De data aceasta, NASA speră să aibă la fel de mult succes în a construi habitate spaţiale. Misiunea e complicată, pentru că aceste habitate nu trebuie doar să păstreze astronauţii în siguranţă în condiţii ostile de mediu, dar trebuie să le asigure şi toate cele necesare pentru a desfăşura experimente.

Cele şase companii cu care va colabora NASA sunt Bigelow Aerospace LLC, Boeing, Lockheed Martin, Orbital ATK, Sierra Nevada şi NanoRacks. Întâi, vor construi versiuni care să respecte dimensiunile, pe Pământ, cu ajutorul cărora să poată evalua configuraţia habitatului, modul în care sistemele interacţionează, precum şi modulele de propulsie şi ecluzele. Nu ştim exact cum vor arăta aceste habitate, dar, fără îndoială, NASA va publica actualizări pe măsură ce apar.

De asemenea, recent povesteam că NASA va anexa o cameră extensibilă pe spatele Staţiei Spaţiale Internaţionale. Aceasta s-ar numi BEAM (Bigelow Expandable Activity Module) şi va fi legată de Staţie cu ajutorul unui braţ robotic. Aparent, tot procesul va dura doar 45 de minute şi poţi vedea întregul concept în video-ul de mai sus. Astronauţii vor face doar patru drumuri în BEAM, iar cel mai lung va dura doar trei ore. Totuşi, nu BEAM este motivul acestui timp limitat. Rajib Dasgupta, managerul proiectului, a explicat că astronauţii ar putea sta mult mai mult timp înăuntru, dacă îşi doresc, dar sunt şanse slabe să se întâmple asta, în principal din cauza programului încărcat.