Pokemon Go s-ar putea să fie cel mai important fenomen cultural din 2016, iar din păcate, acesta nu vine la pachet doar cu părţi bune. În urmă cu aproximativ o săptămână, doi tineri fost împuşcaţi pentru că a fost confundaţi în miezul nopţii cu nişte jefuitori. Într-un alt scenariu aparent absurd, un jucător a intrat într-un câmp de mine, riscându-şi viaţa la fiecare pas pentru a prinde nişte Pokemoni.

De această dată, este vorba de un tânăr în vârsă de 26 de ani din Statele Unite care a fost împuşcat de trei ori în timp ce se juca Pokemon Go în Linden Park, Ohio. Din cauza unei sesiuni de gaming care s-a prelungit până târziu în noapte, acesta a rămas singur într-un parc, până când un tânăr de 14 ani l-a abordat pentru a-i împrumuta telefonul. Micuţul a zis că vrea să o sune pe mama sa, iar Gregory Wheeler i-a pasat telefonul fără prea mari emoţii. În secunda următoare, copilul a fugit cu telefonul jucătorului de Pokemon, iar Wheeler a încercat să-l prindă.

Câteva secunde mâi târziu, când deja se angajase în urmărire, a devenit evident că cea mai mare problemă nu era dispariţia telefonul ci faptul că hoţul nu era singur. Un grup de bărbaţi l-au înconjurat pe Wheleer, i-au dat câţiva pumni şi l-au împuşcat de trei ori. Din fericire, împuşcăturile nu au vizat organe vitale, ci doar picioarele, iar câteva minute mai târziu, o salvare a venit la faţa locului şi au reuşit să-l transporte la spital pentru tratament.

„Dacă vreţi să vă jucaţi jocul, ar fi recomandabil să călătoriţi în perechi, fiţi atenţi la împrejurări, aveţi grijă la ora la care vă jucaţi şi fiţi precauţi în momentul în care avertizaţi străini în privinţa locaţiei voastre viitoare. Nu vă aventuraţi în locaţii care în orice alte circumstanţe ar fi considerate periculoase”, s-a adresat un inspector de la poliţia locală din Linden Park jucătorilor de Pokemon Go.