Cu toate că am anunţat în urmă cu ceva timp că Opera trece printr-o perioadă de tranziţie de când a fost achiziţionată, asta nu înseamnă că-şi neglijează milioanele de utilizatori. Opera a fost primul browser cu algoritmi avansaţi de compresie de date şi primul care a integrat nativ un VPN pentru securizarea traficului de date. Cel mai nou update la popularul Opera Mini pentru utilizatorii de smartphone-uri este, din nou, menit să vă ajute să faceţi economie la trafic de date.

Disponibilă momentan doar pe Android, noua funcţie proaspăt introdusă în Opera Mini se traduce prin abilitatea descărcării de clipuri video de pe website-urile voastre preferate. Astfel, înainte să plecaţi la drum, folosind conexiunea voastră WiFI de acasă, puteţi descărca un amalgam de clipuri video pe care le puteţi viziona pe parcursul zilei sau oricând vreţi voi.

Momentan, lista site-urilor suportate nu este una foarte stufoasă, YouTube, de exemplu, lipseşte, dar sunt totuşi incluse câteva surse importante de divertisment. De exemplu, puteţi salva clipuri de pe Facebook pentru vizionare offline. Internet Movie Database sau IMDB este de asemenea pe listă. GQ.com s-ar putea să încânte câţiva domni care-şi iau informaţiile de pe popularul site din spatele revistei cu acelaşi nume.

În mare parte, funcţia de download este operaţională pe toate paginile web care redau nativ clipuri cu extensiile .MP4 sau .webm. YouTube, de exemplu, foloseşte propriul player de conţinut multimedia. În plus, termenii şi condiţiile de utilizaare ale serviciului Google interzic descărcarea de clipuri, dacă nu cumva sunteţi abonaţi YouTube Red.

Procesul de download este cât se poate de simplu. Începeţi redarea unui clip şi atingeţi butonul din dreapta sus pentru a iniţia descărcarea. În mare parte, funcţia este destinată ţărilor aflate în curs de dezvoltare sau în teritoriile în care accesul la internet este limitat. Rămâne să vedem când va ajunge aceeaşi funcţie şi pe iPhone.