Primele funcţii 3D Touch implementate în Facebook Messenger sunt disponibile direct din ecranul de pornire al telefonului, apăsarea puternică deschizând un meniu cu patru acţiuni rapide. Prima dintre ele implică compunerea unui mesaj nou, cea de-a doua te duce pe profilul personal, în timp ce următoarele două sunt scurtături către cele mai recente două conversaţii.

În interiorul aplicaţiei, utilizatorii de Facebook Messenger pe iOS pot să apese mai tare pentru a putea vedea profilul utilizatorilor din conversaţie, pot să primească un rezumat al celor mai recente mesaje dintr-o conversaţie, iar apăsarea cu putere mai mare deschide aceste ferestre.

Aceasta nu este prima aplicaţie de la Facebook care a primit suport pentru 3D Touch. În luna octombrie a anului trecut, compania a adăugat scurtături contextuale prin acest mod de interacţiune în aplicaţia dedicată reţelei de socializare, cu funcţii rapide atât din meniul principal al telefonului, cât şi direct din fluxul de ştiri sau propriul profil.

Cu siguranţă însă, mai multe aplicaţii vor primi astfel de funcţii în viitorul apropiat, întrucât iPhone 7 va integra de asemenea tehnologia 3D Touch. Cu cât numărul utilizatorilor de dispozitive din generaţiile mai noi creşte, dezvoltatorii vor încerca să le ofere capabilităţi care să profite de pe urma hardware-ului noi.