Solar Impulse 2 a făcut istorie la 23 iunie, devenind primul avion alimentat cu energie solară care a traversat cu succes Oceanul Atlantic. Zborul de la New York spre Sevilia a durat 70 de ore, cu aproape 20 de ore mai puţin decât se estimase iniţial.

Aeronava este fabricată din fibră de carbon şi are o anvergură a aripilor de 72 de metri. Călătoria în jurul lumii a început la 9 martie 2015, în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite şi a continuat spre est către Muscat (Oman), după care s-a îndreptat către India, Burma, China, Japonia, SUA (prin Hawaii) şi Spania.

Avionul SI2 funcţionează prin reîncărcarea bateriilor graţie celor peste 17.000 de celule fotovoltaice instalate pe aripile sale, care captează energia solară.

Cei doi piloţi, Andre Borschberg şi Bertrand Piccard, care au condus succesiv aparatul de zbor, au făcut din această călătorie în jurul lumii cu un avion alimentat cu energie solară un prilej de a atrage atenţia asupra posibilităţilor de utilizare a surselor de energie regenerabile pentru o mare varietate de activităţi.