Încă din luna ianuarie ştim că Facebook lucrează cu dezvoltatorii de roboţi de chat, iar la începutul lui aprilie circulau zvonuri potrivit cărora programul s-ar putea numi „agents on Messenger”. Între timp, zvonurile s-au dovedit false, iar numele oficial este „bots on Messenger”.

Unul dintre cei mai interesanţi roboţi implementaţi este chiar Chatible. Acesta are şansa de a deveni unul dintre cei mai populari, graţie faptului că le permite utilizatorilor să vorbească cu străini din toată lumea fără a-şi dezvălui identitatea. Astfel, dacă simţiţi nevoia să aveţi o conversaţie cu un străin pe Facebook, nu trebuie decât să scrieţi „Chatible” în bara din căutare din Messenger şi apoi să daţi click pe „New Chat”.

Desigur, nu ar trebui să vă aşteptaţi la conversaţii extrem de interesante din prima, însă Chatible are un potenţial mare. Se asemănă cu site-uri precum Omegle, care aveau aceeaşi funcţie: de a conecta utilizatori anonimi din toată lumea. Desigur, este indicat să nu oferiţi informaţii personale în conversaţii din Chatible, întrucât nu puteţi fi siguri de intenţiile celeilalte persoane.

Robotul a devenit din ce în ce mai popular în ultima perioadă, iar Zain Arno, creatorul său, a spus că Chatible este asemănător, din unele puncte de vedere, cu servicii precum ChatRoulette sau Convoy.

Zuckerberg a explicat că, graţie inteligenţei artificiale şi limbajului natural, combinat cu ajutorul uman, oamenii vor putea vorbi cu roboţii Messenger la fel cum o fac cu prietenii lor. Aceştia pot oferi răspunsuri complexe, care includ imagini, linkuri şi butoane call to action.

Îi veţi putea folosi pentru a face comenzi, rezervări la restaurant şi nu numai. Deşi Facebook Messenger nu permite plata prin cardul de credit direct în fereastra de chat, am putea să ne aşteptăm la această actualizare la un moment dat.