Această opţiune foloseşte antenele de telefonie pentru a înregistra locaţia utilizatorului. Indiferent dacă serviciile pentru geolocaţie sunt active sau nu, sau dacă utilizatorul activează sau nu opţiunea „save location” din aplicaţia de cameră, imaginile sunt înregistrate pe serverele Google cu o poziţionare aproximativă. Google Photos compară geolocaţia înregistrată pe Google Location History şi pune pe hartă un pin la momentul în care fotografia a fost realizată.

Pentru fotografiile realizate în zone în care semnalul de telefonie este mai slab, se înregistrează oraşul sau zona generală în care a fost realizată fotografia. Singura metodă de a dezactiva această funcţionalitate este dezactivarea completă a funcţiei Location history, care restricţionează accesul la multe dintre avantajele Google Now precum prognozele meteo şi puncte de interes din apropiere.

Cel mai îngrijorător lucru pentru cei preocupaţi cu intimitatea online este faptul că Google adaugă locaţia retroactiv pentru fotografii realizate înainte de octombrie 2015 folosind datele pe care le stochează pe server.