Datorită membrilor Centrului Internaţional al Arcticii, unde Bagpipes trăieşte de la tragicul accident, în 1 iunie i-a fost creat un picior, imprimat în 3D. Până la începutul lunii iunie, pinguinul se deplasa cu ajutorul unor bucăţi de polistiren expandat, ajustate pe măsura lui, arată site-ul neozeelandez Stuff. „Când iese din bazin, utilizează părţi ale corpului care nu ar trebuie folosite pentru deplasare, cum ar fi ciocul. Cu puţin noroc, această proteză îl va ajuta să îşi repartizeze mai bine greutatea”, explică Mal Hackett, care are grijă de animal.

Datorită participării benevole a unui specialist în design 3D, dr. Don Clucas, piciorul artificial al lui Bagpipes a fost realizat pe măsură, după circa 30 de ore de lucru. „Cel mai greu a fost să îi scanăm piciorul fiindcă se răsucea mereu”, spune expertul. Deocamdată din material plastic alb, proteza va fi imprimată din nou în cauciuc, pentru a evita ca pinguinul să alunece.

După ce a căzut de câteva ori pe burtă, Bagpipes (cimpoi în engleză, fiindcă salvatorul lui este scoţian) a început deja să se obişnuiască cu noul lui picior. Pinguinul este primul animal sălbatic care beneficiază de o proteză în 3D în Noua Zeelandă.