Deşi în teorie noul sistem prin care veţi vedea conţinut nou pe Instagram este mult mai inteligent şi vă aduce în prim plan cele mai interesante postări, mulţi sunt dezamăgiţi de noile modificări. În definitiv, nu veţi mai vedea de fiecare dată noutăţile absolute de la toţi internauţii cu care interacţionaţi. În schimb, pe baza unui algoritm avansat, vă vor fi afişate postările pe care Instagram le defineşte ca fiind relevante.

Primele rapoarte legate de implementarea noilor modificări au apărut luna trecută în Statele Unite, dar o nouă postare pe blogul oficial al companiei anunţă începerea propagării lor la nivel global. Astfel, dacă nu le vedeţi deja în aplicaţie, este doar o chestiune de câteva zile, maxim câteva săptămâni, până vor deveni evidente şi la voi. Cel mai rapid mod prin care vă puteţi da seama de schimbare este prezenţa în partea de sus a fluxului vostru Instagram a unor imagini mai vechi.

,,În medie, oamenii pierd cam 70% dintre postările din fluxul lor de Instagram. A devenit din ce în ce mai dificil să ţii pasul cu imaginile şi clipurile postate în număr din ce în ce mai mare pe instagram. Pe parcursul ultimelor luni, am adus la utilizatori acest nou mod de a ordona postările la o parte din comunitate şi am descoperit că oamenii dau like mai mult la poze, comentează mai mult şi interacţionează cu comunitatea într-un mod mai activ.” În mod evident, în spatele implementării acestui set complex de schimbări, au existat numeroase teste şi studii.

Din păcate, ca de fiecare dată, mulţi internauţi sunt dezamăgiţi şi şi-ar dori opţiunea să le poată dezactiva. Este foarte probabil însă ca noul flux să ajungă la întreaga bază de date a utilizatorilor de Instagram, iar aceştia nu au ce să facă în legătură cu asta.