Cauzele migrenelor, dar şi motivul pentru care ele sunt mai frecvente în cazul femeilor sunt neclare, însă o serie de studii noi arată că trebuie găsite metode mai eficiente de tratare ale acestora.

Unul dintre noile studii arată că femeile care suferă frecvent de astfel de probleme se expun unui risc ridicat de dezvoltare a bolilor de inimă cum ar fi infarctul sau accidentul vascular cerebral, iar riscul de mortalitate este mult mai ridicat în cazul lor, potrivit Time. 

Cercetătorii au analizat datele culese de la 115 femei cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani, participante în cadrul studiului pe asistente medicale. Femeile au fost urmărite timp de 22 de ani, observându-se dacă ele au avut probleme cardiace. 15% dintre ele au declarat că au avut migrene, în cazul lor fiind identificat un risc mai mare cu 50% de a dezvolta o afecţiune cardiacă. Experţii explică această situaţie prin faptul că durerea de cap poate afecta inima, rănind-o. De asemenea, poate fi vorba şi despre o problemă de natură genetică, reprezentată de inflamaţii ale vaselor de sânge. 
Un alt studiu, publicat în revista Neurology, a căutat o conexiune între hormoni şi migrene, având în vedere că despre hormoni se credea de foarte mult timp că au un rol în manifestarea acestor dureri. Acest lucru se datorează faptului că migrenele sunt foarte comune la femei în primele două zile de menstruaţie. 

Nu există, în prezent, tratament pentru migrene. Oamenii iau, în general, analgezice pentru calmarea acestor dureri. Cercetătorii speră că un tratament eficient va fi descoperit în curând.