Între sateliţii lansaţi se numără satelitul indian de observare a Pământului Cartosat şi satelitul companiei Google numit Terra Bella's SkySat Gen2-1.

Racheta PSLV, cu o înălţime de 44,4 metri şi o greutate de 320 de tone, a fost lansată dimineaţa, la ora locală 09:26. Cei 20 de sateliţi cântăresc împreună 1.288 de kilograme. 

Întreaga misiune de lansare a durat circa 26 de minute, iar oficialii un declarat-o un succes.

Imaginile trimise prin satelitul Cartosat vor fi utile pentru cartografie, urbanism, monitorizarea zonelor rurale, a terenurilor de coastă, a distribuţiei de apă şi în alte aplicaţii, a precizat agenţia privată de presă Indo-Asian News Service (IANS).

Potrivit Indian Research Organization Space (ISRO), satelitul de 110 kilograme SkySat Gen2-1, care aparţine Terra Bella, o companie a gigantului Google, este un mic satelit de imagistică asupra Pământului capabil să captureze imagini fotografice cu rezoluţia de sub un metru şi imagini video de înaltă definiţie, a mai menţionat IANS.

Lansarea de miercuri a fost prima în care agenţia spaţială indiană a lansat mai mult de 10 sateliţi cu o singură rachetă.