Diferenţele faţă de jocul cu baschet nu sunt imense. Pentru a accesa jocul de fotbal, unul dintre utilizatori trebuie să trimită în căsuţa de chat din aplicaţia mobilă o pictogramă emoji cu o minge de fotbal. Odată trimisă, fiecare dintre utilizatori trebuie să apese pe mingea din discuţie. Imediat, ecranul este înlocuit cu interfaţa jocului, care include o minge şi un scor, afişat în partea de sus a ecranului.

Scopul jocului este să ţii mingea în aer pentru cât mai mult timp, apăsând pe ecran în locul în care aceasta se află. Desigur, teoria este mai simplă decât practica, cu fiecare apăsare, balonul fiind accelerat, iar traiectoria sa schimbată. Aplicaţi simulează jocul cu ţinutul mingii pe picior, fiind contorizate loviturile consecutive ale fiecărui utilizator. La sfârşitul sesiunii de joc, în căsuţa de chat apar scorurile celor doi jucători, fiind astfel desemnat un câştigător.

Jocurile pe Facebook Messenger nu sunt tocmai noi, însă nici foarte complexe. În trecut a mai apărut un joc de şah, destul de greu de controlat pentru cei care nu sunt obişnuiţi să joace şah prin poştă, cât şi jocul de baschet amintit anterior.