În prim plan, la pagina de start apare celebrul cocoş galic, simbolul neoficial al Franţei, în timp ce loveşte mingea aşezată strategic pentru a da gol. Să sperăm, totuşi, că nu va reuşi să dea prea multe goluri.

Campionatul European de Fotbal 2016, cunoscut şi ca EURO 2016, va fi cea de-a 15 ediţie a Campionatului European de fotbal masculin organizată de UEFA. Este programat să se joace în Franţa, între 10 iunie şi 10 iulie 2016. Spania este deţinătoarea trofeului.

Franţa a fost aleasă să găzduiască turneul pe 28 mai 2010, învingând Italia şi Turcia. Meciurile se vor juca pe zece stadioane din zece oraşe: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nisa, Paris, Saint-Denis, Saint-Étienne şi Toulouse.

Va fi pentru a treia oară când Franţa va găzdui turneul, după cel inaugural şi cel din 1984. Franţa a câştigat de două ori acest turneu: în 1984 şi în 2000. Câştigătoarea va avea dreptul să participe la Cupa Confederaţiilor FIFA 2017, găzduită de Rusia.

În cadrul Euro 2016, prezentă din nou la un turneu final după o aşteptare de opt ani, România a fost repartizată în Grupa A, alături de ţara gazdă, Franţa, Elveţia şi Albania, iar tricolorii vor disputa meciul de deschidere în compania Franţei, pe 10 iunie, de la 22:00, pe Stade de France. Este prima ediţie din istorie în care la Euro vor fi prezente 24 de echipe, iar în fazele eliminatorii se vor califica, pe lângă primele două clasate din fiecare grupa, şi cele mai bune patru locuri trei.