Brevetul de invenţie face referire la utilizarea tehnologiei fără fir, capabilă să conecteze lentilele cu un smartphone. Utilizatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a accesa diferite comenzi, cum ar fi fotografiatul, doar clipind din ochi. Japonezii le spun clienţilor lor să nu se aştepte să obţină imagini de foarte bună calitate, însă ei se pot bucura de celelalte funcţii ale dispozitivului, cum ar fi zoom-ul sau focalizarea, similare cu cele ale unei camere foto ale unui smartphone actual.

Printre cele mai importante funcţii ale lentilei se numără abilitatea de a înregistra şi reda clipuri video. Având în vedere că produsul dispune de stocare internă şi ecran de afişare, clienţii vor avea posibilitatea de a revedea imaginile înregistrate doar închizând ochii.

Cererea de brevet nu a fost încă revizuită, ceea ce înseamnă că ideea japonezilor se află, deocamdată, la stadiul de proiect. Luna trecută, compania coreeană Samsung a depus un brevet pentru lentile de contact inteligente, iar Google are deja în plan un concept similar.