Ecranul curbat, pe doar una sau chiar ambele laturi, nu va mai fi o trăsătură întâlnită doar la modele smartphone aparţinând producătorilor Samsung şi LG, încă doi jucători fiind pe cale să intre în acest club exclusivist.

Potrivit informaţiilor rămase deocamdată la rang de zvon, alţi doi producători foarte activi în pieţele asiatice vor lansa în perioada următoare modele smartphone cu ecran curbat. Astfel, telefonul celor de la Xiaomi s-ar putea numi Mi Edge, sau Note Mi Edge. Similar, Huawei ar putea dezvălui Mate Edge, un succesor cu ecran curbat pentru phablet-ul Ascend Mate 8.

În timp ce detaliile exacte ale configuraţiei se lasă aşteptate, surse din rândul furnizorilor au dezvăluit că Xiaomi ar putea alege un ecran flexibil din oferta producătorului LG, similar celor folosite cu telefoanele din seria LG G Flex. În schimb, Huawei ar putea folosi un ecran dual-edge produs de Samsung. Principala diferenţă ar fi că LG oferă un ecran curbat pe întreaga lungime, spre deosebire de Samsung, ale cărui ecrane sunt curbate doar la marginile exterioare.

Cert este că niciuna dintre companiile asiatice mai sus menţionate nu va fi prima care să lanseze un smartphone cu ecran curbat, acest titlul revenind deja producătorului Vivo, pentru modelul Xplay 5 cu ecran dual-edge.