Atacurile online sunt o problemă din ce în ce mai mare în ultimii ani de zile, din cauza numărului uriaş de victime. Totuşi, dacă vreţi să vă protejaţi datele mai bine şi să reacţionaţi rapid în cazul unui atac, aveţi o soluţie foarte bună la dispoziţie. Este vorba, mai exact, despre aplicaţia „Hacked?” pentru Windows 10.

Aplicaţia vă informează dacă oricare dintre conturile voastre a fost compromis, folosindu-se de API-ul „Have I been pwned?”. Pentru mai multă transparenţă, aplicaţia vă informează iniţial chiar şi în legătură cu modul în care sunt folosite datele pe care le furnizaţi. Mai exact, acestea sunt transmise exclusiv către serviciul „Have I been pwned?”. Odată ce datele au fost introduse, aplicaţia menţionează orice atac online în care acestea ar fi fost implicate.

Mai mult decât atât, aplicaţia poate monitoriza totul în timp real. Astfel, „Hacked?” verifică odată la 12 ore dacă au avut loc noi atacuri online şi dacă adresele de mail ale utilizatorului au fost implicate. Prin urmare, nu va fi nevoie ca acesta din urmă să îţi facă griji în legătură cu hackerii. În cazul în care există un pericol, vor fi trimise notificări imediat.

În cazul în care vreţi să descărcaţi aplicaţia, aceasta este disponibilă pe Windows Store. În urmă cu aproximativ patru ani de zile, reţeaua socială LinkedIn era afectată de un atac online extrem de grav. Atunci, în 2012, informaţiile a nu mai puţin de 6,5 milioane de conturi erau publicate de către un hacker rus în mediul online. Între timp, situaţia a devenit şi mai gravă.

Astfel, acum nu mai avem de-a face cu 6,5 milioane de conturi compromise, ci cu nu mai puţin de 117 milioane.