În 1998, în cadrul unui eveniment Apple în care Steve Jobs a prezentat noul iMac, a explicat şi corelaţia dintre dispozitiv şi acest prefix. Poţi vedea video-ul de mai sus, dacă eşti de părere că explicaţia sună mai bine pe vocea lui Jobs: „iMac vine de la contopirea entuziasmului internetului cu simplitatea Macintosh. Ţinta este utilizarea numărul unu pentru care consumatorii ne spun că îşi doresc un computer, adică folosirea internetului într-un mod simplu şi rapid”.

Aşadar, i-ul din iMac vine de la internet, dar nu numai, potrivit spuselor lui Jobs. Prefixul Apple mai vine şi de la individ, instruire, informare şi inspiraţie. Apple nu a avut internetul în minte când a denumit iPod-ul astfel, de exemplu.

Când a fost anunţat primul iPhone în 2007, ingredientul de bază era comunicarea pe internet, ceea ce a adus i-ul înapoi la sensul iniţial. Celelalte două utilizări fundamentale erau muzica şi apelurile telefonice, evident.

De atunci, i-ul pentru internet şi-a mai pierdut in însemnătate, pentru că toate produsele Apple au o astfel de conectivitate inclusă. Pe măsură ce Apple evoluează, i-ul încetează să mai cântărească atât de mult pentru Apple, care, ca orice companie respectabilă, mai are nevoie de o rebranduire ocazională. De exemplu, în loc de iWatch şi iTV, avem Apple Watch şi Apple TV. Totuşi, e greu de crezut că Apple va renunţa vreodată total la această denumire care i-a consacrat produsele.

Dacă mergem mai departe cu imaginaţia, am putea spune că acest i, chiar dacă nu e scris cu majusculă potrivit regulilor gramaticale, poate sugera şi pronumele personal „eu”. Până la urmă, lansarea primului iPhone a schimbat modul în care utilizatorul percepe relaţia cu telefonul mobil. În loc de simplă unealtă, s-a transformat într-o formă de extensie a sinelui. Iar pentru a admite asta, nici măcar nu trebuie să fii fanboy Apple, potrivit playtech.ro.