Avionul experimental, care şi-a luat zborul la ora locală 04:22 (09h22 GMT) de pe aeroportul internaţional din Tulsa, urmează să aterizeze pe aeroportul internaţional din Dayton (Ohio) sâmbătă, în jurul orei 23:00 (duminică la 03h00 GMT), conform organizatorilor. Pilotul va fi Andre Borschberg, care a preluat ştafeta de la Bertrand Piccard, aflat la manetă în etape precedentă, dintre Arizona şi Oklahoma.

"Scopul nostru este să efectuăm primul înconjur al lumii cu un avion solar, pentru a demonstra că tehnologiile moderne şi curate pot realiza imposibilul", au declarat organizatorii proiectului într-un comunicat.

Înconjurul lumii realizat cu Solar Impulse 2 vizează să arate în primul rând capacităţile energiei solare, chiar dacă cei doi aventurieri nu cred că într-un viitor apropiat există posibilitatea producerii unui avion solar comercial.

Zborul între Japonia şi Hawaii, efectuat de Andre Borschberg, a durat 118 ore, nou record pentru un avion solar, după cel de 76 de ore realizat de Steve Fossett în 2006.

Solar Impulse 2 şi-a început aventura în 9 martie 2015 în Abu Dahbi şi tot acolo urmează să o încheie, adaugă AFP.