Avionul solar experimental, pilotat de elveţianul Bertrand Piccard, a aterizat la ora locală 23.17 (04.17 GMT) pe aeroportul internaţional din Tulsa, după un zbor de 18 ore şi 15 minute, venind din Phoenix (statul Arizona).

Mai urmează una sau două etape în SUA până când aparatul va ajunge la New York, după care va traversa Atlanticul, până în Europa. Ulterior va părăsi vechiul continent, întorcându-se la locul de plecare, Abu Dhabi, de unde Bertrand Piccard şi Andre Borschberg au pornit în ambiţioasa lor călătorie la 9 martie 2015. 

Cei doi piloţi stau la manetă cu rândul, etapă cu etapă. În timpul zborului, ei pot dormi doar intermitent, datele tehnice trebuind să fie verificate din 20 în 20 de minute. Niciunul nu este la prima încercare de acest fel. Piccard, de profesie medic, a efectuat în 1999 primul înconjur al lumii fără întrerupere în balon, în timp ce Borschberg are la activ multe acţiuni aventuroase. El a scăpat în ultimul moment de o avalanşă şi a supravieţuit unui accident de elicopter.

Înconjurul lumii la bordul avionului Solar Impulse 2 urmăreşte, în primul rând, să atragă atenţia asupra folosirii energiei solare, chiar dacă cei doi piloţi nu cred că va fi posibil în curând un avion solar comercial.

Zborul între Japonia şi Hawai, efectuat de Andre Borschberg, a durat 118 ore, nou record pentru un avion solar, după cele 76 de ore realizate de Steve Fossett în 2006.

Echipa care însoţeşte Solar Impulse 2 în înconjurul lumii transportă, printre altele, un hangar gonflabil care poate fi instalat oriunde, pentru a proteja avionul la sol.