Printr-o mutare mai puţin aşteptată, cei de la Google au lansat una dintre cele mai importante actualizări aduse vreodată Google Translate. Popularul program tocmai a învăţat să se comporte ca un proces pe care îl aveţi în permanenţă în fundal şi care apare instant pentru îşi face treaba când aveţi nevoie.

Sistemul clasic de utilizare al Google Translate implica copierea sau redactarea manuală a unui text în fereastra aplicaţiei cu acelaşi nume. Noua versiune se ocupă în continuare de tradus, dar începe să-şi facă treaba din momentul în care aţi copiat un text din orice fereastră pe care o aveţi deschisă. Dacă aţi primit un mesaj într-o limbă ciudată sau vreţi să faceţi o surpriză plăcută unui amic, noul Google Translate este soluţia.

Momentan disponibil doar pentru utilizatorii de Android, acest nou Google Translate cu funcţia Tap to Translate a fost detaliat pentru prima oară la CES anul acesta. Câteva demonstraţii au putut fi văzute încă de la finele anului trecute, doar toate acelea erau limitate la dispozitive cu Android Marshmallow. Acum, dureroasa restricţie a fost eliminată şi orice smartphone sau tabletă cu Android 4.2 sau mai nou poate rula varianta modernizată a aplicaţiei. Practic, întregul sistem este multe mai rapid şi prietenos.

De asemenea, sistemul de traducere în timp real World Lens a fost îmbunătăţit şi a ajuns să suporte traduceri de texte din chineza tradiţională şi simplificată.