Se zvoneşte de ceva vreme că Facebook le va da posibilitatea utilizatorilor de a-şi efectua cumpărăturile prin intermediul Messenger.

Menţionam, de asemenea, că Facebook doreşte ca odată opţiunea de a cumpăra direct din aplicaţie să transforme shopping-ul de pe mobil într-o experienţă mai plăcută pentru utilizatori, care încă îşi fac majoritatea cumpărăturilor online pe desktop, deşi majoritatea timpului pe internet şi-o petrec de pe smartphone. Dar în acel moment nu existau informaţii clare în legătură cu aceste planuri.

Din câte se pare, unii au reuşit să descopere linii de cod din aplicaţie în care sunt menţionate conversaţii criptate, ceea ce înseamnă că Facebook ar fi pregătit să implementeze noi măsuri de securitate în interiorul aplicaţiei. Publicaţia menţionată mai devreme face legătură, desigur, cu situaţia din Statele Unite, unde Apple a fost implicată într-un scandal uriaş cu FBI-ul pe tema securităţii dispozitivelor mobile.

Mai mult decât atât, frazele „pay directly in Messenger when you pick up the item” (plăteşte cu Messenger când ridici produsul) şi „talk to the seller and pay for items in Messenger” (vorbeşte cu vânzătorul şi plăteşte produse în Messenger) au fost descoperite în cod. Ce-i drept, acestea au fost găsite doar în aplicaţia pentru iOS, dar, cel mai probabil, utilizatorii Android nu vor fi excluşi. Astfel, Facebook ar permite unei persoane să vadă dacă un element este pe stoc şi să-l achite direct din Messenger. Având în vedere, totuşi, că în unele zone Facebook oferă deja un serviciu de transfer de bani, mişcarea nu ar fi una surprinzătoare.