Astronauţii de la NASA au captat imagini 4K, de înaltă rezoluţie, cu planeta Pământ, direct de pe Staţia Spaţială Internaţională, folosind camera foto digitală RED Epic Dragon, iar filmarea a ajuns rapid virală pe Internet, după ce aceştia au postat-o pe canalul lor de YouTube.

Acesta nu este, însă, primul videoclip ultra HD filmat de pe Staţia Spaţială Internaţională. Cei de la NASA au montat aparatura performantă în ianuarie 2015, iar primele clipuri 4K de înaltă rezoluţie au fost făcute publice în luna iunie a anului trecut. Majoritatea filmărilor din arhiva ultra HD a NASA surprind experimente realizate în interiorul Staţiei Spaţiale. Este foarte interesant să priveşti baloanele de săpun cum plutesc într-o zonă fără gravitaţie, dar imaginile pălesc în faţa unor cadre care surprind rotaţia Pământului chiar în faţa obiectivului.

Experienţa poate fi, însă, trăită complet la rezoluţie ultra HD doar dacă ecranul computerului permite vizualizarea în 4K sau are o rezoluţie de cel puţin 3840 x 2160. Chiar dacă ecranul permite astfel de formatări, opţiunea trebuie selectată manual din fereastra de YouTube, iar pentru descărcare direct din arhivă un clip de 4 minute în 4K ar ocupa cam jumătate de GB.