Conform statisticilor, temperatura medie globala a fost cu 1,28 grade Celsius mai mare decat media din luna martie din secolului XX, informeaza The Independent.

Statisticile facute publice de NASA la inceputul acestui an au aratat deja ca 2015 a fost cel mai fierbinte an de cand sunt inregistrate temperaturile.

O cauza pentru cresterea temperaturilor este fenomenul El Nino, insa specialistii in mediu spun ca incalzirea este inca o dovada in plus ca clima se schimba.

Anuntul NASA vine in contextul in care presa a scris, zilele trecute, ca gheata din Groenlanda a inceput sa se topeasca anul acesta cu mult mai devreme decat era normal, fenomen pus de asemenea pe seama incalzirii globale.

La inceputul acestei saptamani, circa 12% din gheata din Groenlanda dadea semne ca deja se topeste. Pana acum, cel mai devreme cand asa ceva se intampla era in 5 mai (asa cum au stat lucrurile in 1990), fiind insa vorba doar de 10% din gheata.

Daca am fi in luna iulie, nu am avea de ce sa ne facem probleme, dar pentru aprilie este un eveniment, afirma Peter Langen, de la Institutul danez de Meteorologie.

Desi dezghetarea e un fenomen normal, aceasta devine extrema si vom fi martori la asa ceva tot mai des, avertizeaza oamenii de stiinta. "Lucrurile devin din ce in ce mai extreme, dar si mai comune", afirma si Walt Meler, din partea NASA.