Ken Goldman a precizat că a fost creată o comisie care să analizeze alternativele la opţiunea renunţării la activităţile de bază şi una din aceste alternative este vânzarea rapidă a unor active secundare. Goldman a apreciat că licenţele, activele imobiliare şi alte active „non-core” sunt de vânzare, adăugând că în ultimii trei ani Yahoo a vândut sau închiriat licenţe în valoare de peste 600 milioane de dolari.

Yahoo se confruntă cu presiuni crescute din partea acţionarilor şi investitorilor pentru a vinde operaţiunile de bază iar în ultimele săptămâni în media au apărut informaţii potrivit cărora Time Inc şi Verizon Communications Inc se numără printre potenţialii cumpărători.

Yahoo! a fost înfiinţat în 1994 şi în prezent este unul din giganţii Internetului cu aproximativ 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Marissa Mayer, numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, a anunţat luna trecută un plan de reducere a costurilor care include concedierea a 15% dintre angajaţi la nivel mondial precum şi renunţarea la mai multe active.