Cel puţin pentru început, poziţia corpului poate fi crucială prin mesajul pe care îl transmite. Pentru cei care îşi caută jumătatea (sau vor doar să flirteze) pe reţelele de socializare sau pe aplicaţii celebre precum Tinder, imaginea este fundamentală pentru a suscita interesul celeilalte părţi.

Fotografia aleasă pentru profil este căutată cu grijă, de cele mai multe ori afişând un zâmbet. În ce priveşte postura, s-ar putea să nu fie prea inspirată. Poate tocmai de aceea fotografia de profil nu primeşte suficiente „like-uri", notează ziarul.

Un studiu publicat de revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) arată că succesul unei prime întâlniri depinde de o simplă schimbare a posturii corpului.

Dacă braţele şi picioarele sunt destinse pot transmite un semnal de dominanţă socială şi de sinceritate, ceea ce face ca persoana să fie automat mai atrăgătoare. Cu alte cuvinte dacă o persoană vrea să fie plăcută, nu trebuie să aibă o postură chircită, ci dimpotrivă să-şi extindă extremităţile.

Pare ciudat? Se poate, însă cercetătorii de la Universitatea din Princeton New Jersey (SUA) au verificat acest lucru în două situaţii în care oamenii interacţionează zilnic: pe platformele online de „dating" şi la prima întâlnire.

În ambele situaţii, prima impresie joacă un rol fundamental. Nu au fost contacte prealabile şi există puţine informaţii despre persoana cunoscută la prima întâlnire. Subiectul trebuie să ia decizii rapide, cu aceeaşi viteză cu care ar alege, de exemplu, cel mai bun detergent dintr-un supermarket.

Analiza video a 144 de întâlniri la prima vedere între studenţii de la universitate a demonstrat că la fiecare extindere cu un punct, pe o scară de 7, a extremităţilor, posibilitatea de a obţine „un like" a crescut cu 76%!

Autorii au studiat 3.000 de profile pe platformele online de întâlniri din San Francisco (California) şi au verificat că cei care aveau extremităţile bine întinse au obţinut cu 27% mai multe cereri de întâlnire decât cei care aveau o postură chircită şi rigidă. Rezultatele au fost valabile atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Nu se pune problema de a face şpagatul sau de a ţine braţele depărtate de corp ca la gimnastică, dar se pare că o postură cât mai relaxată ajută mai mult la găsirea unui partener, conchide studiul.