În timp ce „Vine” a fost prima reţea socială construită în jurul clipurilor de câteva secunde, Instagram a devenit mult mai populară prin aplicarea aceleaşi reţete într-un format de 15 secunde, în loc de 6. Acum, printr-o nouă actualizare, limita respectivă a devenit şi mai relaxată. Începând de astăzi, veţi putea filma şi posta clipuri de 60 de secunde pe Instagram.

Oficialii companiei americane ce se află în portofoliul Facebook au făcut anunţul pe blogul Instagram. „Acesta este doar un pas din cei pe care îi veţi vedea până la finele anului.” Din câte se pare, Instagram planifică schimbări importante aduse reţelei sociale, atât în ceea ce priveşte creare de conţinut foto/video ce ajunge pe profilul vostru, cât şi legat de interfaţa prin care puteţi viziona acel conţinut. Accentul se va pune în egală măsură pe divertisment şi creativitate pentru ca internauţii să aibă şi mai multe motive pentru a urmări fişiere video pe Instagram.

Anunţul legat de creşterea limitei la 60 de secunde pe clip, de la 15, a fost făcut împreună cu câteva statistici interesante. Aparent, în doar 6 luni, timpul petrecut de utilizatorii urmărind clipuri pe Instagram a crescut în medie cu 40%. În altă ordine de idei, creatorii de reclame v-au putu servi clipuri promoţionale de 60 de secunde câteva luni, deci ar fi normal ca şi utilizatorii să poată crea conţinut cu aceeaşi lungime.

Cum se întâmplă de obicei cu introducerea unei schimbări majore într-o reţea socială, noua funcţie se va propaga la toţii utilizatorii Instagram în etape, pe parcursul câtorva săptămâni. În primul rând, veţi avea nevoie de versiunea 7.19 a programului ce va fi lansată până la finele acestei săptămâni. Aceeaşi variantă vă va permite şi să creaţi rapid colaje din mai multe clipuri pe care le aveţi în fluxul vostru foto.