Dubai este locul unde nişte copii de 30 de ani, putred de bogaţi, îşi permit să dea banii pe orice. Lăudându-se cu maşini de lux, clădiri de birouri scumpe şi bijuterii extravagante, copii de şeici şi în general toţi membrii casei regale din Emirate trăiesc într-un adevărat paradis pământesc construit pe un ocean de petrol în mijlocul deşertului.

Ei bine, saudiţii nu s-au mulţumit să găzduiască doar Grand Prix-ul de Formula 1 din Dubai, ci au decis că industria în creştere a dronelor merită şi ea un Grand Prix al ei propriu.

Numit World Drone Prix, sau Campionatul Mondial de Curse cu Drone, competiţia va include aparate zburătoare din întreaga lume care să se întreacă cu viteze ce depăşesc 100 km/h. Competiţia iniţială va avea loc între 7 şi 8 martie şi va include 100 de echipe din toate ţările, ca apoi să se restrângă la un număr de 32 de echipe din lotul iniţial, finala fiind programată între 11 şi 12 martie.

Acesta este unul dintre cele mai recent apărute campionate mondiale de curse cu drone, cel mai faimos fiind până acum doar Drone Racing League din America. Ca să ofere impresia unor mize importante, organizatorii saudiţi au lansat un clip de promovare impresionant şi promit premii de un milion de dolari şi suma de 250.000 de dolari câştigătorului campionatului.

Evident, premiile nu se compară cu sumele de bani învârtite în Formula 1 de exemplu, dar în mod sigur e o iniţiativă interesantă care va atrage un public numeros.