În anii ’90, italienii de la Alfa Romeo s-au retras din Statele Unite din cauza condiţiilor dificile, însă, după cum scriu cei de la Ars Technica,
producătorul este gata să revină în America printr-un nou model extrem de interesant. Este vorba, desigur, despre Alfa Romeo Giulia, care va fi disponibil şi într-o versiune sport denumită Quadrofoglio.

Deşi pentru unii preţul este principalul punct pro al maşinii, vom începe prin a menţiona dotările pe care aceasta le-ar putea avea. Astfel, am putea avea de-a face cu o versiune diesel cu un motor de 2,2 litri, capabil să producă 148 sau 178 de cai putere, dar şi cu două versiuni cu motoare pe benzină, unul de 2 litri cu o putere de 197 de cai putere şi altul biturbo (prezent doar pe modelul Quadrofoglio) de 2,9 litri, capabil să producă nu mai puţin de 503 cai putere. Alfa Romeo Giulia Quadrofoglio, de exemplu, a stabilit de curând un nou record pe circuitul Nordschleife de la Nurburgring, efectuând o tură în doar 7 minute şi 39 de secunde.

Acesta din urmă poate atinge suta de kilometri la oră în doar 3,9 secunde şi va concura pe piaţă cu modele precum BMW M3, Audi RS4 sau Mercedes-AMG C63. Va fi disponibilă pentru nu mai puţin de 75.000 de dolari în Statele Unite, conform celor de la Ars Technica, însă mai interesant este preţul celorlalte versiuni. Mai exact, ele vor porni de la aproximativ 40.000 de dolari, un preţ comparabil cu cel al modelelor BMW Seria 3.